Hop til indhold

Kære klasse

1. marts 2010

Som nogle bemærkede i torsdag og som andre undrede sig over, startede matematiktimen med en kort opvarmning, som jeg havde forberedt. Sammen med min mor og søster er vi kommet på den ide at undersøge, hvad der sker ved undervisningen, hvis man starter ud med at varme lidt op i det kreative center.

Vores hjerne er delt op i en venstre og højre hjernehalvdel. Når vi har matematik bruger vi den venstre halvdel til at tænke logisk og regne. Det jeg gerne vil undersøge er, hvad sker det hvis vi starter dagen ud med at være i den højre hjernehalvdel. Den guider jeg jer ind i ved at lave to forskellige øvelser.

Den ene øvelser er bevægelsestegningen – eller krussedullertegningen. Her går det ud på at tegne den bevægelse, modellen står i. Hvis vi bare tegner en tændstikmand eller konturstregen rundt om modellen, får vi ikke tegnet fylden og vist at modellen ret faktisk ikke er flad. Ved at tegne krusseduller viser stregen at vores linjer fortsætter rundt om os, og dermed giver os fylde. Øvelsen er hurtige tegninger, hvor modellen skifter stilling.

Den anden øvelse kræver mere koncentration – det er blindtegning. Her må I ikke kigge ned på papiret. I skal forestille jer at jeres øjne følger en lille snegl, der langsomt kravler op eller ned af de linjer, I betragter. Mens jeres øjne flytter sig, flyttes jeres grafitstift synkronisk med. Det er som om hele rummet holder vejret, så
koncentreret og præcis prøver vi at være.

Det var lækkert at se jer alle så koncentreret og opslugt af det sidste gang. Jeg håber, at I vil blive ved med at være en del af min undersøgelse. Jeg ved godt at vores matematik timer tit ligger lige efter S-træning. Det vil betyde meget for mig, hvis I vil prøve at kunne komme op til kl. 8.15 og være med fra starten. Ellers hvis I bliver forsinket og kommer ind midt i øvelserne, vil jeg gerne bede jer om at finde jeres pladser stille og roligt uden at forstyrre de andre. Min opvarmning skal helst ikke tage mere end 10 min, så det vil ikke være længe I skal sidde og vente. Jeg vil gerne at kunne køre opvarmningen i hver af Pias matematik timer indtil vi har sommerferie. Så jeg håber I er friske og vil lege med…

Jeg glæder mig meget til at skulle fortsætte og se jeres endelige resultat!

Vi ses i morgen

Mia

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: